A Maci csoportba jelenleg 18 vegyes életkorú kisgyermek jár. (9 lány és 9 fiú.)

A mindennapi munkát:

Fekete Julianna (Julika néni) Óvodapedagógus
Nikolics Marianna (Mariann néni) Óvodapedagógus
Sáfián Jánosné (Rozika néni) Dajka végzi.

A csoportba járó gyermekek számára mindenekelőtt, igyekszünk, szeretetteljes, harmonikus, elfogadó és családias légkört kialakítani, hogy mind a csoportba újonnan érkező gyermekek beilleszkedése, mind pedig a már oda járók testi, lelki, szellemi fejlődése, zökkenőmentesen valósuljon meg.

A Maci csoportba olyan gyermekek is járnak, akik nem családból érkeztek hozzánk, hanem Debrecen egyik nevelőotthonából. Mindannyian szeretetre méltó, kedves teljes értékű tagjai a csoportnak. Családból érkező társaik szeretik, támogatják, elfogadják őket, egyben képet alkotnak arról, hogy milyen lehet, amikor egy kisgyermeket nem a valódi szülei várnak és gondoznak nap, mint nap. Mi pedagógusok úgy gondoljuk, hogy kellő tapintattal és körültekintéssel már egészen kicsi korban elfogadtatható a „más” családi és társadalmi környezetből érkező gyermekek mindennapos jelenléte.

A gyermekek életében nagy hangsúlyt kap a harmónia és a szeretetteljes légkör kialakítása, mely bizalomra, elfogadásra, érzelmi támogatásra és a gyermeki személyiség teljes körű tiszteletére épül.
Az ide járó gyermekek szeretnek óvodába járni!

Számukra vonzó az élményekhez, mesékhez, zenéhez és alkotó fantáziához kötött tevékenykedtetés. Csoportszobánk fejlesztő játékokkal jól felszerelt, minden kisgyermek megtalálja a neki kedves, számára érdekes, tartalmas időtöltést biztosító, önfeledt játéklehetőséget. Az egészséges életmód alakítása napi 10-15 perc só szoba használattal, és heti 2-3 alkalommal vitaminnap formájában valósul meg. Gyermekeinek létfontosságú tevékenysége a mozgás, melyet mindennap tartásjavító, alap állóképességet erősítő tornával és mozgásos játékokkal biztosítunk, a tágas tornaszobában, és a rendelkezésünkre álló, árnyas, hatalmas teraszon és udvaron.
Szervezett óvodai programjainkon, nyílt napjainkon, szeretettel hívunk és várunk minden kedves leendő óvodást Szülőt és érdeklődőt!